Mer 40 ton död fisk har samlats in under det senaste dygnet, enligt lokala myndigheter.

– Det är inte bara här längs med kusten utan över hela Pagaseiska viken, säger Stelios Limnios till Reuters.

Fisken tas upp med trålare och körs iväg på lastbilar. Stadens bormästare, Achilleas Beos, säger att lukten är outhärdlig och anklagar landets regering för att inte ha tagit itu med problemet tidigare.

Fiskarna kommer från Karlasjön som ligger några mil norr om Volos. Vattennivån i sjön höjdes dramatiskt förra året på grund av en storm som orsakade kraftiga översvämningar i regionen. Sedan dess har vattnet sjunkit undan i snabb takt, inte minst till följd av sommarens värmeböljor, vilket lett att sötvattensfiskarna har tvingats ut mot Egeiska havet.

Totalt handlar det om över hundra ton död fisk, enligt myndigheterna.

– Det pågår just nu enorma kraftansträngningar för att städa bort de miljoner döda fiskar som har spolats upp längs med flodbankerna och stränderna, säger Anna Maria Papadimitriou, vice regionguvernör, enligt ABC.

Fiskdöden är bara en av många katastrofer som följer de senaste årens extremväder i Grekland. Värmeböljor, skogsbränder och översvämningar orsakar varje år enorma problem för tusentals greker. I somras uppmanades tiotusentals invånare i Atenområdet att lämna sina hem på grund av att våldsamma skogsbränder härjade i området. Flera personer tros också ha dött till följd av höga temperaturer i landet.

På bara tre dagar har Volos turistnäring tappat upp emot 80 procent av intäkterna, enligt stadens borgmästare.

– Företag längs med kusten, inte minst i restaurangbranschen, stänger igen. En stark stank längs med strandpromenaden är avskräckande för både lokalbor och turister, säger Achilleas Beos.

Läs mer:

Europas värmebölja förstärktes med 3 grader på grund av människor

Juli månad den näst varmaste som har uppmätts

Medelhavet ”hot spot” för klimatförändringar

Share.
Exit mobile version