Flickan kom aldrig hem efter skolan den 14 mars. Efter en sökinsats hittades kroppen fyra dagar senare. En jämnårig pojke har därefter häktats misstänkt för mord.

På torsdagen blev obduktionen av kroppen klar, vilket BT var först att rapportera. Rättsläkaren har ännu inte färdigställt protokollet, men den preliminära bedömningen är att flickan dog samma dag som hon försvann, enligt åklagaren Nina Friman Björk.

Utlåtandet går i linje med bilden hon sedan tidigare har av händelseförloppet. Nina Friman Björk anser därför att misstankarna mot pojken nu har stärkts.

– I övrigt vill jag inte kommentera varken flickans skador eller dödsorsaken, säger hon.

Ytterligare två personer, båda anhöriga till pojken, har suttit häktade misstänkta för grovt skyddande av brottsling samt vapenbrott. Efter att en av dem överklagat häktningen ansåg Hovrätten i västra Sverige att bevisning var för svag för att personen ska fortsätta hållas frihetsberövad.

– Jag har därför omprövat beslutet även för den andra och båda är försatta på fri fot, säger Nina Friman Björk.

Brottsmisstankarna kvarstår. Det gör de även mot en fjärde person, som förra veckan togs in till förhör, men försattes på fri fot. Personen misstänks enbart för grovt skyddande av brottsling.

Läs mer:

Tonårspojke anhållen för mord – saknad flicka hittad död

Jessica bor bredvid platsen där 17-åringen hittades

Share.
Exit mobile version