Skörden: Drömstart för blivande kockar

Skörden är inte bara samlingsnamnet för ett flertal olika restaurangkoncept i lokalen på Rosenlundsgatan, utan också ett traineeprogram för unga som drömmer om en kockkarriär. Här samsas nu internationell husmanskost och snabbmat för take away, i mitten av oktober öppnar också en bistrodel.

Adress: Rosenlundsgatan 33, Stockholm. Hemsida: https://www.skorden.se/

Kanon: Med hjärtat i grillen

Krögarna bakom A Bowl och sommarkrogen Måsen öppnar nytt på Tjärhovsplan i början av oktober. På nya restaurang Kanon står grillen står i centrum och maten äts gärna med bröd som bestick, men de vill inte ruta in sig i ett specifikt kök utan gör tolkningar av både arabiskt och sydamerikanskt.

Adress: Tjärhovsgatan 33, Stockholm.

Il Merlo: Kultur, gemenskap och italienska mackor

Nästa vecka öppnar Il Merlo, en Italieninspirerad mackeria och speceributik på Wollmar Yxkullsgatan. Här serveras i första hand grillade mackor med italienska smaker med en tydlig hållbarhetsprofil och vegetariska och växtbaserade alternativ. Målet är att skapa en plats där stress är bannlyst och där kultur och gemenskap får frodas.

Adress: Wollmar Yxkullsgatan 10, Stockholm. Hemsida: https://www.ilmerlo.se/

Läs mer:

Läs fler av Krogkommissionens tester

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share.
Exit mobile version