Bobergs matsal ska bevara sitt klassiska arv

Kocken Tommy Myllymäki och hans parhäst Pi Le driver sedan tidigare stjärnkrogen Aira på Djurgården i Stockholm. Nu tar de också över anrika Bobergs matsal på NK. Även i fortsättningen kommer fokus att ligga på affärsluncher, och ambitionen är att servera utomordentlig mat och dryck mitt i stadens puls, redan till lunch.

Adress: NK Hamngatan 18-20, plan 4, https://www.bobergsmatsal.se/

Rummel nystartar med lunch och brunch

Restaurang rummel öppnade i Hagastan i Stockholm i början av 2023 men tar redan ett nytag. Under kocken Gustav Nathorsts ledning siktar man på att övergå från fine dining till att bli ett europeiskt brasseri. Man kommer också att lansera både lunch och brunch, liksom ett nytt kvällskoncept.

Adress: Norra stationsgatan 59, https://www.rummelrestaurant.se/

Boqueria djupdyker i spanska smaker

Efter en omfattande renovering öppnar restaurang Boqueria i Stockholm på nytt. Den spanska inspiration och de tapas som blivit restaurangens signum finns kvar, men med utökat fokus på à la carte-rätter. Här kan man hitta rätter som hel pulpo,  nattbakad spädgris och tre varianter av paella.

Adress: Jakobsbergsgatan 17, www.boqueriastockholm.se/

Läs mer:

Läs fler av Krogkommissionens tester

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share.
Exit mobile version