Isak kvitterade för ett formsvagt Newcastle mot Chelsea i 1–2-förlusten på Stamford Bridge i Premier League-matchen i London.

Efter Chelseas och Cole Palmers lednings- och segermål var han inblandad i två riktigt heta kvitteringschanser.

Isak fick en utmärkt möjlighet på inhopparen Joe Willocks vänsterinlägg, men Reece James täckte nicken framför målet och Chelsea kunde rensa undan.

Isak försökte sedan sig på ett dribblingsnummer – men där borde han ha släppt bollen till fristående medspelare i stället för att avsluta själv.

Nicolas Jackson gav Chelsea 1–0 före pausen. Alexander Isaks 1–1 kom efter en halvtimmas spel, på passning från Lewis Hall.

Övriga svenska landslagsspelarens söndag i Premier League-fotbollen:

● Emil Krafth satt hela matchen på Newcastles bänk.

● Victor Nilsson Lindelöf byttes in i 84:e minuten när Manchester United föll med 1–2 borta mot West Ham.

● Dejan Kulusevski hade en tung eftermiddag när Tottenham förlorade (0–1) Londonderbyt borta mot Crystal Palace. Han drog på sig en onödig varning innan han fick kliva av planen efter en timmas spel, utbytt mot Timo Werner.

● Lucas Bergvall var med i truppen men fick ingen speltid mot Crystal Palace.