27-åringens landslagserfarenhet är lätt att sammanfatta.

● Första uttagningen kom när truppen samlades inför EM i Tyskland.

● Anfallaren fick 45 minuter i en vänskapsmatch mot Estland och såg sedan genrepet mot Österrike från bänken.

Därför var Kwadwo Duah – som till vardags spelar i bulgariska Ludogorets – ett oväntat namn i startelvan som förbundskapten Murat Yakin pillade ihop till premiären mot Ungern i Köln.

Sedan stod han för en lika oväntad succé.

Redan i tolfte minuten stack Duah i djupet, fick bollen av Michel Aebischer och satte dit 1–0.

I slutet av halvleken ökade Schweiz, som är i sitt sjätte raka mästerskap, på ledningen – och då var det Aebischer som avslutade.

27-åringen placerade fint in 2–0 bakom målvakten Peter Gulasci.

Då var matchen under schweizisk kontroll.

– Jag är väldigt stolt över att vi vann matchen. Det var en bra första halvlek och en lite svårare andra men jag tycker att vi förtjänar tre poäng, säger lagkapten Granit Xhaka i TV4 Plays sändning.

Efter drygt en timmes spel var som sagt situationen en annan.

Barnabás Varga kastade sig fram, fick huvudet på bollen och nickade in kvitteringen i 66:e minuten.

Men Schweiz stod emot Ungerns forcering och på tilläggstid lyfte Breel Embolo in 3–1-målet som säkrade tre poäng.

– Det är alltid bra att starta så här, och jag är glad över att vi tar tre poäng mot en bra motståndare. Men vi är inte klara än. Nu ska vi återhämta oss och ge oss på nästa, säger Xhaka.

På onsdag väntar en match mot Skottland för Schweiz och Ungern ställs mot hemmanationen Tyskland.

Med segern är schweizarna tvåa i grupp A, efter ettan Tyskland som i fredags fick hela 4–1 mot Skottland.