Läs mer: ”Mat kan göra mycket utan att det blir superdyrt” – Sara Begners bästa budgettips
Kryddig tomatsoppa med pizzasnurror
En enkel och god soppa, som får lite extra smak av balsamvinäger och honung. Servera med en klick yoghurt och nybakade pizzasnurror så blir den matigare.
• Läs hela receptet här
Bakade krämiga bönor
Garnera gärna med hackad persilja och servera bönorna som en lättare måltid med bröd, eller som tillbehör till färsbiffar, vegobiffar eller stekt korv.
• Läs hela receptet här
Kålpudding
En riktigt klassisk husmanskosträtt som mättar bra. Servera gärna med kokt potatis, lingon och en redd skysås.
• Läs hela receptet här
Rårakor på olika rotfrukter
Rårakor görs oftast på bara potatis, men här används flera rotfrukter. Det ger både mera smak och mera färg.
• Läs hela receptet här
Tortellini i buljong
Förvandla den färdiga tortellinin till en värmande soppa för omväxlings skull.
• Läs hela receptet här
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!