Nej, Stormy Daniels visste inte exakt hur gammal Trump var när hon bjöds in på supé i hans hotellsvit i Lake Tahoe 2006.

Hon var själv 27 vid tillfället och tyckte att Trump såg ut att vara i samma ålderspann som hennes egen pappa, runt 60. En korrekt iakttagelse.

Trump, å sin sida, tyckte att Stormy Daniels påminde honom om hans 25-åriga dotter Ivanka.

Vacker och intelligent. Kavat och kapabel. Trump utnämnde Stormy Daniels till ”den smarta” bland kaffeflickorna som serverade kändisgolfarna vatten och presenter under turneringen i Nevada.

Far- och dotterdynamiken tycks ha präglat middagskonversationen i Trumps svit den där kvällen. På ett mer ömsint än incestuöst sätt. Han ställde många nyfikna frågor om hennes karriär i porrindustrin, som man pratar med en ungdom efter första dagen på sommarjobbet: hur ofta testar man sig mot könssjukdomar, finns det läkare på plats under inspelningar, skrivs verkligen ”intrigen” ut i manus!?

Stormy Daniels framställde inte Trump som ett monster i vittnesbåset, snarare som en lite småkåt farbror, en slirig handelsresande i kändisgolf, en ”Svensson-Svensson”-figur som plötsligt klätt av sig till boxershorts och pikétröja när Stormy Daniels gick och kissade.

När det korta samlaget i hotellsängen var över – missionären, bh:n på, enligt Stormy Daniels – kallade Trump henne för honeybunch och höll kontakten.

Han lovade henne en plats på kändisversionen av talangsåpan ”The Apprentice”, men infriade aldrig detta löfte. Stormy Daniels karriär som skådespelare och manusförfattare blomstrade samtidigt i porrindustrin. När Trump ringde och gav henne uppdateringar om hans vedermödor kring att få med henne på ”The Apprentice” brukade hon sätta på telefonens högtalare. Stormy och hennes kollegor skrattade i mjugg åt gubben i Trumptornet.

Stormy Daniels vittnade i en ton av road förtrolighet, som hon redogjorde för en lite misslyckad men komisk dejt inför sina närmaste väninnor. Den förmenta vänligheten gjorde skildringen effektiv och absolut autentisk – att lyssna till den var som att bläddra i ett fotoalbum från en tid när Trumps dokusåpaliv utspelades bland porraktriser och Playboymodeller, innan Putin och Kim Jong-un axlade rollerna. Det var inte så länge sedan.

Det fanns förstås mörkare inslag. Stormy Daniels sade aldrig nej till sex. Men hon sade heller inte ja till Trump. Hon gjorde en snabb kalkyl – livvakten utanför hotellsviten, Trump i kalsonger i sovrummet som blockerade dörren. Hon var inte attraherad. Men heller inte skrämd av honom eller av hans sexuella aptit. Det enklaste var att ge gubben vad han ville ha och sedan dra därifrån.


Trumps raseri efter denna behandling kommer inte gå över, även om juryn skulle fria honom.

Trump lyssnade till denna blast from the past med en uttryckslös min. Han satt stilla, lätt bakåtlutad, med huvudet litet på sned. Hans ansiktsuttryck var bekant: den stoiska men akut självmedvetna blicken anlade han även 2011, när Obama framställde honom som en komisk konspirationsteoretiker under en middagsbankett för journalister.

Då blev Trump djupt förödmjukad, så till den grad att han samma kväll ska ha bestämt sig för att försöka bli president och utplåna Obamas politiska arv. Hur kommer han hämnas denna gång? Efter lunchpausen argumenterade Trumps advokat för att rättegången skulle ogiltigförklaras, för att vittnesmålet var så gränslöst. Domaren höll med om att några målande scener kunde ha besparats juryn – men gav åklagarna grönt ljus att fortsätta utfrågningen, som i skrivande stund fortfarande pågår.

Kommer Stormy Daniels vittnesmål bidra till en fällande dom, i bokföringsbrottet som juryn slutligen ska ta ställning till? Frågan är om det spelar någon roll för den politiska utvecklingen under valrörelsen. Trumps raseri efter denna behandling kommer inte gå över, även om juryn skulle fria honom. Stormy Daniels gjorde honom liten och oförarglig, och inget förargar honom mer. Eller förgiftar hans politiska agenda.

Trump slutade inte stöta på Stormy Daniels. Paret hade en rendez vouz i Los Angeles. Trump överröste henne med komplimanger. Men Stormy tackade nej. Åklagaren frågade henne varför.

– Jag sade att jag hade mens, svarade Stormy Daniels.

Share.
Exit mobile version