Plåtbröd med oliver och feferoni, rosmarin och honung
Det här är ett lättlagat bröd inspirerat av tjocka sicilianska pizzor. Det är lite salt, lite örtigt, lite starkt och lite honungssött.
• Läs hela receptet här
Purjosmulpaj
Den här sortens salta smulpaj tillhör inte vanligheterna, men den är lättlagad, saftig och god. Den lagas i ugn i två steg och kan lagas i förväg och värmas strax före kalaset.
• Läs hela receptet här
Stekt kyckling med spiskummin och zhoug
Ett busenkelt recept på kyckling som vid serveringen kompletteras med zhoug, en uppfriskande och superörtig sås.
• Läs hela receptet här
Potatis- och lammfärsbiffar
De här färsbiffarna – med potatis och ärter i färsen – får en saftig och fast konsistens och en mild, kryddig smak i indisk stil. Jag använde fårfärs, som är lite av ett fynd. Det är billigt och smakrikt, med mer smak än lammfärs och pallar lite mer härlig kryddning.
• Läs hela receptet här
Picklad kålsallad med rostade frön
Vad saftigt det blir när man lägger in kålblad! Denna inlagda sallad går att bereda flera dagar i förväg. Den förvaras med fördel i en lufttät burk i upp till en vecka.
• Läs hela receptet här
Enklaste pastasalladen
Ett fiffigt sätt att laga pastasallad är att lägga i lite grönsaker mot slutet av koket. Sedan bara skakar man allt torrt, låter det svalna och smaksätter med något såsigt och kryddigt. Att välja valsad pasta gör stor skillnad för texturen.
• Läs hela receptet här
Läs även Jens Linders krönika: Det allra lyxigaste är att laga mat med omsorg
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!




