SM-finalen var sista matchen med gänget för den här gången. Nu går flyttlasset till Tyskland och SG BBM Bietigheim, klubben som hon skrivit ett tvåårskontrakt med.

Den andra sejouren i Sävehof kunde inte ha slutat bättre för landslagsmålvakten. Seger med 30–22 i den tredje finalen mot Önnered och klara 3–0 i finalserien.

Det var den perfekta avslutningen på en svajig säsong.

– Det är så klart en dröm och ett mål man haft. Det har inte varit lätt den här säsongen, men jag är stolt och glad över det här SM-guldet, sade hon med fyraåriga dottern Leah i famnen, som var en av många gratulanter.

Bundsen, med Kroppskultur i Uddevalla som moderklubb, kom till Sävehof som 16-åring och stannade i sju säsonger. Efter fyra år med Köpenhavn Håndbold återvände hon till Göteborg och Partille 2022.

Två säsonger och två SM-guld senare lämnar hon Sverige på nytt för att fortsätta karriären utomlands i den hårdsatsande Bundesligaklubben.

Hon berättar att dottern och pappan Niklas kommer att bo kvar i Sverige. Det kommer att bli samma särbolösning som när hon spelade i Danmark.

Men innan Tysklandsäventyret tar vid har Bundsen det svenska landslagsmålet att vakta. Nu börjar förberedelserna inför OS i Paris och där slutspelet avgörs i Lille. Där hoppas Bundsen att Sverige är med.

– Jag är inte i OS i mitt huvud i dag. Jag vill bara njuta av den här kvällen, sade Bundsen och fortsatte segerdansen med lagkamraterna.

Hon är långt ifrån den enda stjärnspelaren som lämnar mästarklubben. Sedan länge är det klart att landslagsspelaren Nina Koppang flyttar till Norge och storlaget Kristiansand Vipers.

Skadade landslagskollegan Olivia Mellgård försvinner till Ikast i Danmark.

Danska mittnian Laura Jensen som kom till Sävehof 2020, återvänder till hemlandet för spel i Bjerringsbro.

För 36-årige spanjorskan Carmen Martin var det sista handbollsmatchen i karriären.

– Det är känslosamt, men jag har tänkt på det här hela säsongen och jag känner att det är nog. Jag är så glad att jag fått vara en del av den här stora familjen. Det har varit underbart, sade Martin.

Och vad ska hon göra nu?

– Jag har andra planer, men det önskar jag inte prata om ikväll.

Även på tränarsidan blir det byte. Jesper Östlund, som fört laget till två raka guld, flyttar tillbaka till Hallby. Han ersätts av assisterande tränaren Andreas Wallin.

Sävehofs stora framgångar bygger på kontinuitet och klubbchefen Stefan Albrechtson är inte orolig över alla spelartappen. Några av klubbens unga talanger årgång 2004, som till exempel Emma Mihailovic och Thea Kylberg, storspelade i den tredje finalen och visade att framtiden är ljus.

– Vi kommer att bli lika bra nästa säsong, sade Albrechtson.

Share.
Exit mobile version