Ingredienser.Chicken salad sandwich

4 portioner

200 g kycklingfilé
salt och svartpeppar
½ gurka
1 schalottenlök
3 selleristjälkar
½ dl torkade tranbär
8 skivor levainbröd
ev ätliga blommor till garnering

Dressing:
1 dl majonnäs
½ citron (juice)
1 msk dijonsenap
salt och svartpeppar

1. Stek kycklingfiléerna så att de är genomstekta. Krydda dem med salt och peppar. Lägg dem åt sidan och låt svalna.

2. Halvera gurkan på längden och skrapa ut kärnorna med en tesked. Skär gurkan i små tärningar.

3. Skala schalottenlöken och finhacka den och selleristjälkarna.

4. När kycklingen har svalnat, skär köttet i bitar eller dra isär det med två gafflar. Blanda alla salladsingredienser i en skål.

5. Dressing: Vispa ihop majonnäs, citronjuice och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dressingen i salladen och blanda väl.

6. Rosta brödskivorna. Lägg ihop två och två med röran emellan. Garnera eventuellt med blommor.

Läs mer: Mästerkockens godaste matminnen – fyra recept

Share.
Exit mobile version