Ingredienser.Chocolate fudge brownies

blir ca 16 bitar

150 g mörk choklad, minst 65 % kakaohalt
175 g smör
4 dl ljust muscovadosocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av bra kvalitet
1 tsk salt
lite flingsalt

Till servering:
lättvispad grädde
jordgubbar eller hallon

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och lägg i hälften av chokladen. Rör tills den har smält.

3. Ta av kastrullen från värmen, vispa ner sockret och sedan äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl, kakao och salt. Vänd ner resten av den hackade chokladen i smeten.

4. Klä en form, cirka 20 × 30 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och strö över lite flingsalt.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Den ska vara kladdig, men inte blöt.

6. Lyft upp kakan från formen. Låt svalna på galler och skär sedan upp den i rutor. Servera med grädde och bär.

Läs mer: I den handskrivna receptsamlingen bevarar Sofia Wood mat och minnen – fyra recept

Share.
Exit mobile version