Två säsonger i rad har norrmannen Erling Braut Haaland vunnit skytteligan i Premier League, och helt säkert är han sugen på den utmärkelsen även i år.

Då fick både han och hans Manchester City en perfekt start på säsongen. Redan efter 18 minuter kom Haalands 1–0-mål från nära håll.

Chelsea hade en boll i nät strax före paus, men kvitteringsmålet dömdes bort för offside efter VAR-granskning.

I slutminuterna av matchen kom i stället 2–0 för City, sedan Mateo Kovacic dragit till ett skott från utanför straffområdet som letade sig in via stolpen. Den tidigare Chelseaspelaren valde sedan att inte fira sitt mål.

Mycket av snacket kring Manchester City inför den här säsongen har annars handlat om annat än vad som händer på fotbollsplanen.

En utredning visade i februari 2023 att City brutit mot den engelska ligans regelverk på 115 punkter under perioden 2009–2018 – en period då man vann Premier League tre gånger. Klubben nekar till brott och en utfrågning väntas påbörjas i mitten av september.

Ytterligare en match avgjordes under söndagen. Där vann Brentford på hemmaplan mot Crystal Palace med 2–1.