Pasta med grön bolognese
Det här är en snabblagad sås eller röra som kan tävla med vilken köttfärssås som helst – mycket mer varierad i smak och form, och med en härlig fräschör av mynta och citron. En rätt att äta rykande varm ur pannan.
• Läs hela receptet här
Torskrygg med japanska bönor
En smidig vardagsrätt med östasiatisk touche. Grönsakerna är smaksatta med wasabi, soja och ingefära. Fisken rimmas i mirin och bakas lätt i ugn till perfekt konsistens.
• Läs hela receptet här
Bulgarisk fetasallad
Shopska är en härlig sallad som uppfanns på 1950-talet när Bulgarien blev en turistdestination, men ingredienserna har avnjutits där i århundraden. Ska man vara trogen kan man leta upp bulgarisk ost, sirene, men en krämig feta fungerar också.
• Läs hela receptet här
Kycklingpanna med höstens skörd och gul romesco
En rustik rätt med kyckling, svamp, potatis, lök och äpple. Servera den gärna med min gula romescosås. Har du plockat svampen själv blir det förstås ännu mer känsla.
• Läs hela receptet här
Läs även Jens Linders krönika: ”Det kändes som ett straff att äta grönsaker”
Vill du ha fler tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!




