När Donald Trump landar i Nederländerna ska han och Melania Trump åka direkt till den stora middagen i det kungliga palatset Huis ten Bosch.
I Nederländerna beskrivs middagen som ett smörjmedel som ska se till att det inte gnisslar mellan Natoledarna.
– Jag tror att det kan spela roll för Trump att det är kungligheter. Amerikanarna tycker framför allt om det brittiska kungahuset, men även andra kungahus, som det nederländska, säger Dag Blanck, professor i Nordamerikastudier på Uppsala universitet.
Till middagen kommer Natos 32 statschefer och regeringschefer, inbjudna av kung Willem-Alexander och drottning Máxima.
Nederländernas drottning har examen i ekonomi, och innan hon träffade den dåvarande kronprinsen Willem-Alexander så var hon chef på storbankerna HSBC och Deutsche Bank i New York. Hon kan USA, och hon känner även presidentens dotter, Ivanka Trump.
Tidningen De Telegraaf skriver att gästerna ska sitta i palatsets Oranjezaal, en sal som är byggd på 1600-talet, och är fylld med oljemålningar från holländska mästare. Trump lär placeras bredvid kung Willem-Alexander, eller drottning Máxima.
Dag Blanck menar att den här formen av diplomati är viktig för Donald Trump.
– Ja, det tror jag. Det är svårt att smickra honom för mycket, säger han.
När Storbritanniens premiärminister Keir Starmer besökte Vita huset hade han med sig en inbjudan till ett besök hos kung Charles. Det uppskattade Trump, påpekar Dag Blanck.
– Det var speciellt för honom, säger han.
Donald Trump har enligt det nederländska hovet också erbjudits att sova över i palatset, och äta frukost med kungaparet. Men även om han charmas av kungligheterna, så är han i Haag för något annat:
Att få höra de europeiska Natoländerna säga att de ska lägga totalt fem procent av BNP på försvaret – något som Trump kräver.
– Han tycker att USA blivit lurat, att de skyddat Europa utan att få något tillbaka. Natoledarna måste övertyga honom att så inte är fallet, och visa tacksamhet, säger Dag Blanck.
Läs mer: Så ska Trump skyddas i Haag – 27 000 poliser på plats