I polisanmälan framgår att de misstänkta brotten skett på fotbollsspelarens hemadress. Polisen kom till adressen sent en fredagskväll och hittade tre fasttejpade döda möss på lägenhetsdörren.

Det var en lagkamrat till spelaren som upptäckte mössen och larmade polisen, efter att först ha kontaktat lagledaren i den allsvenska klubben, enligt uppgift till DN.

I anmälan skriver polisen att ”gärningen har varit ägnad att kränka målsägandens frid på ett kännbart sätt.” En förundersökning inleddes men lades ner efter två veckor.

– Det fanns inte tillräckligt med bevis, så vi beslutade att lägga ned utredningen. Det fanns ingen kamera heller i huset, säger förundersökningsledaren, som utreder idrottsrelaterad brottslighet, till DN.

I anmälan framgår det också att polisen utreder ytterligare en anmälan om olaga hot. De anmälda hoten ska ha riktats mot spelaren digitalt efter en match.

– Hoten ska ha skett på sociala medier och den utredningen har vi också lagt ner, säger förundersökningsledaren.

Polisen har även upprättat en anmälan om djurplågeri och skriver att en okänd gärningsperson har ”uppsåtligen genom misshandel utsatt tre djur för lidande och sedan med tejp satt fast dessa döda på en dörr.”

Spelaren, hans klubb och agent har avböjt att kommentera händelsen.

Share.
Exit mobile version