Pang, pang, pang och den allsvenska tabellsjuan klev av den första halvleken i ett rätt omtumlat tillstånd. Det var en överkörning som hette duga.

Galatasarays 3–0 kunde lätt ha varit 5–0 eller 6–0 – om inte Isak Pettersson storspelat mellan stolparna.

Ändå hade Elfsborgs målvakt riktig otur. Abdülkerim Bardakcis nick i stolpen träffade Pettersson och bollen – till 2–0 – smet in bakom honom.

Mauro Icardis och Baris Yilmaz mål ramade in Petterssons självmål.

Storstjärnorna Dries Mertens och Victor Osimhen skapade chans på chans när Galatasaray spelade ut större delen av sitt breda register.

Då, i 53:e minuten och helt emot matchens gång, reducerade Niclas Hult sedan han serverats öppet mål av Simon Hedlund. Mål förändrar matcher – och plötsligt tog Elfsborg för sig på ett helt annat sätt än tidigare.

Kort senare slog Baris Yilmaz bort bollen med näven. Efter en lång och noggrann VAR-kontroll pekade domaren Matej Jug på straffpunkten.

Michael Baidoo gjorde som mot Roma – placerade iskallt in 2–3-reduceringen.

Elfsborg gick för en kvittering, men lyckades, trots flera fina anfall, inte få till chanserna som kunde gett en högst oväntad poäng.

I stället bjöd Yunus Akgün på ett briljant dribblingsnummer i straffområdet och dunkade in 4–2 med sju minuter kvar av ordinarie tid.

Johans Larssons reducering på tilläggstid gav ny kontakt och nytt hopp, men närmare kom Elfsborg inte i den svängiga och underhållande matchen.

– Vi ville försöka vinna andra halvlek och inte pissa bort den. Det var ut och försöka vinna andra och se vart det leder. Vi står upp, vinner den (3–1) och visar att vi återigen står upp mot sånt här motstånd, säger Larsson till Disney+.

Efter tre spelade matcher i Europa League står Elfsborg på tre poäng tack vare 1–0-skrällen hemma mot Roma. Elfsborg föll borta mot AZ Alkmaar med 2–3 i öppningsmatchen.