Det spaliknande komplexet var utrustat för att ta emot omkring 30 personer som kunde välja mellan en varm, en ljummen och en kall pool, skriver BBC. Anläggningen är en del av en stor bostad, som grävts fram under en tvåårsperiod.
– Det finns bara ett fåtal hus som har ett privat badhuskomplex, det var verkligen något för de rikaste av de rika. Och det här är så stort, det är förmodligen det största badkomplexet i ett privat hem i Pompeji, säger Gabriel Zuchtriegel som är chef för stadens arkeologiska park till BBC.
Fynden tyder på att bostaden var hem åt en mycket förmögen person, sannolikt en högt uppsatt politiker, säger han.
I anslutning till rummet med den varma poolen finns ett slags pannrum med ugnar. Arkeologerna menar att de slavar som höll igång komplexet måste ha arbetat under olidligt höga temperaturer.
– Det är det mest drabbande från de här utgrävningarna, den skarpa kontrasten mellan slavarnas och de mycket, mycket rikas liv, säger arkeologen Sophie Hay till BBC.
Två skelett har också upptäckts, barrikaderade i ett litet rum i bostaden. Kvarlevorna bedöms ha tillhört en kvinna som var mellan 35 och 50 vid dödstillfället, och en man omkring 20.
Undersökningar av det unga manliga skelettet visar slitage som tyder på att han kan ha varit en slav. Kvinnan som hittades i samma rum tycks däremot ha varit vid god hälsa när hon levde och intill henne hittades mynt och smycken i guld och silver.
– Hon tillhörde sannolikt en högre samhällsklass. Kanske var hon hustru till ägaren av huset, eller en assistent som tog hand om hustrun, säger Zuchtriegel.
En tredjedel av Pompeji ligger fortfarande begravd, efter det vulkanutbrott som ödelade staden för snart 2 000 år sedan.
Fakta.Pompeji
Staden Pompeji – 23 kilometer sydost om Neapel – grundades på 600-talet före Kristus och ödelades efter vulkanen Vesuvius utbrott år 79.
Staden hade cirka 13 000 invånare vid utbrottet.
På 1700-talet påbörjades vetenskapliga utgrävningar av staden.
Fortfarande är inte hela Pompeji utgrävt.
Staden anses vara en av de bäst bevarade antika städerna i världen.
1997 upptogs Pompeji på Unescos världsarvslista.
Källa: Nationalencyklopedin, Reuters, TT.