Sparris med café de Paris-hollandaise
Vår är synonymt med sparrissäsong och sparrisen gör sig bra med en fet, lite syrlig sås. Den här kryddiga hollandaisen är inte bara god till sparris, testa den till andra goda vårprimörer eller vit fisk.
• Läs hela receptet här
Vårpizza med sparris
En vit pizza med grön sparris som skriker vår. Degen blir godast om den får jäsa i minst 12 timmar, så gör den gärna kvällen innan.
• Läs hela receptet här
Vit sparris med ’ndujasmör, mandel och syrlig yoghurt
Den vita sparrisen! Den är ju så god när den kommer på våren. Här kombineras den med lite het ’nduja och en sötsyrlig yoghurtkräm.
• Läs hela receptet här
Smöriga bönor och sparris i buljong
En rätt som fungerar lika bra till vardags som att bjuda på. Buljongen är syrlig, smörig, smakrik men ändå lätt. Sparrisen och bönorna går att byta ut mot andra primörer eller kål.
• Läs hela receptet här
Filodegspaj karamelliserad lök, örtig kräm och syrlig toppning
Perfekt bjudrätt som går att förbereda, kanske något för årets midsommarfirande? Dekorera gärna med de ätbara blommor och örter som är i säsong.
• Läs hela receptet här
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!