Fakta.Kungsfisk

Adress: Norra Agnegatan 41, Stockholm.

Hemsida: kungsfisk.se

Öppet: Mån–fre 11–14, tis–fre 17-21, lör 12–21, sön 12–16.

På Norra Agnegatan – en gatstump där densiteten av goda restauranger alltid varit hög – ligger Kungsfisk, ett hål i väggen med fokus på havet. Ägaren är bördig från Kina och kom till Stockholm efter att ha drivit krog i Karlstad i över tio år, tills kunderna svek under pandemin.

På Kungsfisk samsas grannar, studenter och folk på väg hem över rikliga portioner frasig fish and chips (149 kr), stekt gös (189 kr), fisktacos (89 kr) och mustig bouillabaisse (149 kr), där det inte snålas på vare sig skaldjur eller vitpeppar. Den enda efterrätten kastanjeglass (70 kr) är distinkt i smaken och prydligt serverad i en hög mugg med en klick vispgrädde och några myntablad.

Bemanningen är slimmad och alla detaljer sitter kanske inte, men att köket vill och kan sitt jobb undgår oss inte. Också dryckeslistan är bred – från Aperol spritz (115 kr) över sju sorters öl till viner på glas.

Stockholm behöver alltid fler fiskställen, och gärna så här – enkelt, vällagat och till reko pris.

Läs mer:

Läs fler av Krogkommissionens tester

Share.
Exit mobile version