Schweiz är ett av lagen som imponerat mest under hockey-VM i Tjeckien och var klar favorit inför kvartsfinalen mot fjolårets överraskande silverlag Tyskland.

Alplandet hade revansch i sikte efter att ha förlorat motsvarande möte för ett år sedan när världsmästerskapet gick i Lettland och Finland – och det började lovande i Ostravar arena.

Schweiz gick till den första pausvilan med en tvåmålsledning efter att Christoph Bertschy visat vägen i boxplay. Bertschy skrinnade på egen hand in i motståndarnas zon och skickade pucken i nät med ett hårt skott.

Nico Hischier ordnade sedan 2–0 – men tyskarna hade inte gett upp.

I den andra perioden behövde Dominik Kahun bara fyra sekunder för att reducera i powerplay efter att Andrea Glauser dragit på sig en utvisning för tripping. Spänningen varade sedan ända in i slutet, men någon kvittering blev det aldrig för tyskarna.

I stället kunde Schweiz avgöra i tom kasse. Målskytt? Återigen Christoph Bertschy.

Vidare till semifinal är även Kanada som parallellt med mötet i Ostrava inte hade några större problem att besegra Slovakien med 6–3 i Prag.

Senare på torsdagskvällen, klockan 20.20, spelas de två sista kvartsfinalerna: Sverige–Finland och Tjeckien–USA.

Att Schweiz och Kanada är vidare betyder att Tre Kronor vid seger över Finland ställs mot vinnaren mellan Tjeckien och USA i semifinal.

Semifinalerna avgörs på lördag i O2 arena i Prag.

Läs mer:

Sverige har fått fart på sitt powerplay lagom till kvarten mot Finland

Kraftmätning i solid defensiv i nordiskt rivalmöte

Share.
Exit mobile version