Krämiga nudlar med aubergine, tahini och chili
Den krämiga sesampastan tahini görs på sesamfrön som mixas tills de utsöndrar olja och är en av de bästa ingredienserna på jorden. Passar både i yoghurtröror, som dressing, i kakor, i ramensoppa eller som här: i en krämig nudelrätt.
• Läs hela receptet här
Piemontesisk gnocchi med hassel- och valnötssås
Riktigt krämig blir den här pastasåsen som bland annat består av parmesanost och mixade nötter.
• Läs hela receptet här
Potatisgratäng ”Cacio pepe”
En smaskig gratäng med parmesanost och massor av svartpeppar, men hur får man till den absolut krämigaste gratängen? Ett knep är att inte snåla med tiden – magin händer gratängen får vila och blir till det godaste på jorden.
• Läs hela receptet här
Tikka masala med cashew och kokos
En len och kryddig indisk gryta som får både smak och konsistens av kokos och mixade cashewnötter. Servera med nykokt basmatiris.
• Läs hela receptet här
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!




