Läs också Jens Linders krönika: Striden står mellan mild och vild
Persisk saffranfisk med dillris
Denna rätt från Iran, mahi ba zafferan, har en underbar gul färg och en finstämd fyllig smak som jag föll pladask för. Jag tänker att många barn borde gilla den här av samma skäl som jag, som tycker om milda men mustiga smaker.
• Läs hela receptet här
Grillad makrill med ingefära och sesam
I Sydkorea får man ofta grillad eller stekt fisk till frukost. Det här är min hemversion lätt och snabb att laga och med enastående kraft i smaken. Och den funkar precis lika bra som lunch eller middag.
• Läs hela receptet här
Chilifisk som i Sichuan
I Sichuan, i östra Kina, används en underbar metod för att laga till fisk. Man avslutar med att hälla kokande olja över kryddor som toppar rätten. Det här är min rationaliserade vardagsversion av en sådan soppgryta.
• Läs hela receptet här
Fiskcurry från Sri Lanka
Den här rätten lagas i tre steg. Först marineras fisken. Sedan kokas en massa ingredienser samman till en lös sås. Därefter läggs fisken i. Rätt så enkelt, alltså, att få till denna gryta mättad med aromer av kryddor, citrongräs och kokosmjölk.
• Läs hela receptet här
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!