Efter fem raka förluster tog AIK poäng mot Brommapojkarna i förra omgången.

Och på lördagen kom en efterlängtad seger, den första sedan den 16 juni (mot Växjö).

Redan i den femte minuten gjordes matchens enda mål efter ett fint AIK-anfall där Maja Johansson tog sig förbi sin försvarare på vänsterkanten och slog in bollen till en framrusande Beata Olsson som placerade bollen i nät.

– Jag visste att hon var snabb och skulle vara där när bollen kommer, säger Johansson till Viaplay.

Matchhjälten var förstås väldigt glad över segern.

– Jag tycker att vi gör väldigt mycket väldigt bra. Det är skönt att vi kan hålla i efter ett tidigt mål och vi borde ha vunnit med två-tre noll, säger Olsson till Viaplay.

AIK är kvar på nästjumboplatsen, men nu på samma poäng som Örebro som är på kvalplats. Men Örebro har inte spelat sin match i 21:a omgången.

På frågan om AIK känner av pressen svarar Beata Olsson:

– Absolut, det har vi känt länge. Men nu kör vi bara och har bra stämning i gruppen.

AIK möter Örebro i nästa omgång.

– Vi gillar matcher när det står mycket på spel, säger Beata Olsson.

AIK har åkt jojo mellan damallsvenskan och elitettan på 2020-talet och är nykomling i högsta serien i år.

Bottenlaget Trelleborg hade 0–0 i 73 minuter mot Djurgården. Men det blev ingen tredje poäng i damallsvenskan för nykomlingen. Djurgårdens nyförvärv Mimmi Larsson slog till två gånger om med fyra minuters mellanrum och Stockholmslaget vann borta med 2–0.

Därmed är det definitivt klart att Trelleborg inte tar en säker plats till damallsvenskan nästa år. Och till kvalplats, där Örebro ligger just nu, är det 13 poäng med fem matcher kvar att spela.