Aguachile – syrlig och stark ceviche på pilgrimsmussla

Lyxig, frisk och elegant förrätt. Det är precis så här vi tycker om att laga mat: fint men mycket avslappnat, lite oväntat men också klassiskt gott utan att bli tråkigt eller precis så som man serverat förrätter många gånger innan. Äts med fördel stående medan alla hjälps åt med det sista till huvudrätten.

• Läs hela receptet här

Sausage rolls med salsiccia och äpple

Det här är ett familjerecept som hängt med sedan tiden i Australien, från början var det Sofias pappa som brukade göra dem. Nu för tiden är de världens hit både som snacks till en drink, som lunch eller som del av en buffé.

• Läs hela receptet här

Nana Gandolfos polpettes i tomatsås

Ett recept som vi fått genom vänner och som blivit en återkommande punkt i våra egna matliv. De här fenomenala köttbullarna är smaksatta med parmesan, vin och persilja, och bryns innan de får koka klart i en tomatsås gjord på färska tomater. Att ha lite bikarbonat i tomatsåsen gör att syran tonas ner och man får en rund god sås.

• Läs hela receptet här

Chocolate fudge brownies

Det finns inte godare brownies än dessa, det kan vi nästan lova! Tunga, lagom kladdiga, ytterst chokladiga. Enda problemet är att de går åt för snabbt. Serveras alltid på Sofias födelsedag.

• Läs hela receptet här

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share.
Exit mobile version