På den animerade bilden som publicerats i ”Voice of Khorasan” syns en man i militäruniform som står framför en fotbollsplan. Namnen på städerna Berlin, München och Dortmund står skrivna på bilden.

”Så skjut det sista målet” lyder texten i bildens underkant.

Terrororganisationen IS Khorasan (även känd som IS-K) tog på sig dådet mot Krokus-teatern i Moskva den 22 mars. Minst 144 personer dödades i skjutningen och branden på teatern, som flera gärningsmän från organisationen låg bakom.

Kort efter attacken varnade den tyska inrikesministern Nancy Faeser för att IS-K skulle kunna utföra liknande dåd i Tyskland.

– Våra säkerhetstjänster är mycket vaksamma. Vi har haft ögonen på den här terrorgruppen under en längre tid, sade hon till tidningen Süddeutsche Zeitung.

Bilden i propagandatidningen har fått stor uppmärksamhet i tyska medier. Tidningen Die Welt skriver, med hänvisning till landets säkerhetstjänster, att IS-K redan skickat medlemmar till Tyskland.

Tysk polis har slagit till mot anhängare av terrorgruppen vid flera tillfällen under det senaste året. I mars greps två män i staden Gera, misstänkta för att ha planerat en attack mot den svenska riksdagen. Motivet ska ha varit att hämnas för koranbränningarna i Sverige.

Sommarens fotbolls-EM kommer att spelas i tio olika tyska städer. Mästerskapet inleds i München den 14 juni. Från och med den 1 juni kommer Tyskland att införa gränskontroller, för att förhindra att såväl fotbollshuliganer som islamister reser in i landet.

Läs mer:

Detta är IS Khorasan – gruppen som tagit på sig dådet mot konserthallen i Moskva

Tyskland och Frankrike skärper säkerheten inför EM och OS

Share.
Exit mobile version