Omkring 1,2 miljoner människor har tvingats på flykt inom Libanon på grund av konflikten mellan Israel och Hizbollah, som under de senaste veckorna eskalerat i snabb takt.
På torsdagen utökade Israel sin evakueringsuppmaning ytterligare, till att omfatta totalt 76 samhällen i södra Libanon. Det handlar om många tusentals människor som nu uppmanas att bege sig norrut för att undvika de värsta striderna. Bland annat har en populär nattklubb i Beirut blivit tillflyktsort för människor på flykt.
– Vi kommer att stanna här tills kriget är över, säger Batoul Kanaan, som är en av de cirka 400 människor som i lokalen, till AFP.
Flygräderna mot Libanon och inte minst södra Beirut pågår alltjämt, samtidigt som Israel har inlett vad man beskriver som en ”begränsad” markoffensiv i söder.
Israels militär hävdar att man under natten mot torsdagen slog mot cirka 200 mål i Libanon och dödade 15 Hizbollahmedlemmar. Bombningar mot centrala Beirut dödade minst nio människor, enligt Libanons hälsodepartement.
Omfattningen av Israels markoffensiv är fortfarande oklar och omvärlden ser med oro på en eventuell eskalering i regionen. Allt fler länder, däribland Storbritannien, Spanien och Tyskland har börjat, eller planerar för, att evakuera sina medborgare från Libanon.
Flera vittnar om kaos och en ökad oro.
– Vi var fast, det fanns inget annat sätt att ta sig därifrån. Alla flygplan är fullbokade i tio dagar framöver, säger Giorgos Seib, en grekisk medborgare som har evakuerats till Cypern.
– Situationen blir värre för var dag och vi vet inte vad som kommer att hända i morgon, säger han till Reuters.
Sveriges regering har inga planer på att evakuera de upp emot 3 000 svenska medborgare som befinner sig i det konfliktdrabbade landet. UD har i nästan ett år uppmanat svenskar att lämna Libanon och lägger nu ett stort ansvar på den egna individen.
– Vi har aldrig sagt att vi inte vill försöka hjälpa till. Vi har sagt att det kommer att vara svårt att få hjälp, säger utrikesminister Maria Malmer Stenergard (M) till Sveriges Radio P1.
Stridigheterna i Libanon har nu – efter snart ett år av beskjutning – resulterat i nästan 2 000 dödsfall, varav 127 är barn, uppger landets hälsominister Firass Abiad.