För det här var en seger svensk längdskidåkning väntat på i nästan åtta år. I mars 2017 vann Marcus Hellner i Kanada. Sedan dess har en svensk herråkare aldrig varit snabbast i ett distanslopp i världscupen.
Det ska sägas direkt.
Johannes Høsflot Klæbo och flera andra norrmän var inte på plats i de franska alperna men det ändrar inte betydelsen av att 24-årige Poromaa nu bröt en barriär.
Nu vet han att han kan vinna i världscupen. Nu vet det svenska herrlandslaget att det har en åkare som kan vinna distanslopp.
Han har de roliga citaten lättillgängliga och han vet hur man beter sig på ett upplopp.
Det var en seger landslaget längtat efter och William Poromaa är stjärnan med den personliga stilen sporten behöver. Han har glimten i ögat, han har alltid siktet högt inställt, han har de roliga citaten lättillgängliga och han vet hur man beter sig på ett upplopp.
Det stora är hur han vann.
William Poromaa vann med perfekt material. Efter ett tungt Tour de Ski var det här en viktig vinst för vallateamet.
Han vann med en offensiv körning. Den här klassiska tvåmilen var en fartfest från start och när det började dra ihop sig så var det Wille som tog kommandot.
Han vann efter ett avgörande mot åkaren som är en av de bästa klassiska åkarna, kanske den allra bästa, skidcirkusen har. Finlands Iivo Niskanen.
William Poromaa vann under en säsong som startade med ett stort bakslag efter den lovande, rekordartade försäsongen han hade haft.
Han vann under en karriär där han länge pekats ut som den som skulle ta svensk herrskidåkning ut ur mörkret. Calle Halfvarsson har döpt Poromaa till Frälsaren och när Calle kom i mål efter söndagens lopp var det första han gjorde att ställa en fråga.:
”Vann du?”
Ja, Calle. Frälsaren hade vunnit till slut.
Sedan han fick det där smeknamnet för några år sedan har Poromaa prickat in sina toppar, som VM-bronset 2023, men den högsta har väntat på sig.
Istället har Edvin Anger kommit och blåst förbi. I lördagens sprint tog han sin första seger. Just det peppade Poromaa att göra samma sak.
En förklaring till att det svenska damlaget kunnat kalla sig världens bästa har varit bredden på toppen. Har man hängt med bra på lägren, då har det varit ett kvitto för åkaren att kapaciteten ska räcka för att vara med högt upp.
Nu kan den känslan börja spridas in i herrlaget också.
Till sist: Ett par timmar före Poromaas första seger tog Frida Karlsson sin 13:e.
Det var en utklassning i Johaug-klass.
Norskan var inte heller med i Frankrike och jag tror inte Therese Johaug ligger sömnlös efter Frida Karlssons kross men Johaug fick nu ett tydligt bevis på att det kommer att krävas mycket för att knäcka Karlsson i VM.