BK Häcken har nått långt, men överraskningslaget vill ännu längre i Champions League. Men då måste man vända underläget 1–2 i kvartsfinalen mot PSG i Paris på torsdagen. Rosa Kafaji vet att uppgiften är svår, men tror att den är möjlig att lösa.

I första mötet blev Häcken tillbakatryckt i inledningen av båda halvlekarna, för att sedan komma tillbaka och ge det franska mästarlaget en rejäl match. Kafaji säger att det kanske fanns lite väl mycket respekt för det namnkunniga motståndet, men att den släppte ju längre matchen led.

– Man ska inte vara rädd, utan försöka spela sitt spel, det man bestämt enligt matchplanen, säger hon.

Kafaji var i sin offensiva mittfältsposition en av matchens främsta aktörer. Hon har höjt sitt spel till en ny nivå och det var hennes perfekta långboll till Anna Anvegård som låg bakom den straff som hon själv tog och påpassligt nickade i mål på returen.

Kafaji är självkritisk och säger att det inte var en dålig match, men inte heller hennes bästa. Hon medger dock att hon har börjat ta för sig mer på planen under Champions Leaguespelet och att hela laget under nye tränaren Mak Lind, som anlände under sommaren, tagit ett stort kliv framåt.

– Vi kände ju inte varandra, men med tiden började vi göra det både på och utanför planen. Han har lyckats använda våra egenskaper på bästa sätt och det är det som visar sig nu. Självförtroendet har växt för varje match vi spelat i Champions League, säger Kafaji.

Hon tror att laget kommer att ha nytta av det höga tempot när allsvenskan sätter i gång om drygt två veckor. Helgens utklassningsseger i cupen mot Kristianstad med 7–2 var en indikation på det.

Häcken tvingas ta sig an den svåra bortauppgiften i Paris utan anfallaren Anna Anvegård, som varnades i första mötet och är avstängd. Kafaji sticker inte under stol med att det är ett tungt avbräck, men säger att det finns många hungriga spelare som nu är beredda att visa vad de kan.

Göteborgslaget stärks också av vetskapen om att man gjort flera bra insatser på bortaplan under Champions League och vann i Paris så sent som i november, då i gruppspelet mot Paris FC.

Precis som i hemmamötet tror Kafaji att en nyckel till framgång är att Häcken lyckas spela sig igenom PSG:s höga press, men man har också identifierat svagheter hos motståndarna som man ska försöka utnyttja.

– Vilka får bli en hemlighet, säger 20-åringen från Kallhälls FF, som efter spel i Bele Barkarby FF och AIK inledde sin sejour i Häcken 2021 med att bryta benet i debutmatchen och missade en hel säsong.

Nu har hon debuterat i A-landslaget och möter världens bästa i Champions League.

– Det var det här man drömde om, säger hon.

Share.
Exit mobile version