Det var på tisdagskvällen som två barn hittades livlösa i en bostad i stadsdelen Lina Hage i Södertälje. Något senare meddelade polisen att en man och en kvinna hade anhållits misstänkta för mord.

Nu har kvinnan släpps på fri fot, vilket Ekot var först att rapportera. Försvararen Lina Holmgren säger till DN att hennes klient har uppgett att hon inte har något med de aktuella brotten att göra.

– Jag vill inte gärna gå in på några ytterligare detaljer, det här är ett så fruktansvärt tragiskt och känsligt ärende, säger Lina Holmgren.

Mannen är fortsatt anhållen. Ärendets åklagare Ulrika Rosén uppger att han på sannolika skäl är misstänkt för mord.

– Brottsutredningen fortgår med full kraft, med förhör, kompletterande brottsplatsundersökningar och andra tekniska undersökningar, säger Ulrika Rosén i ett pressmeddelande.

Mannen skadades och behövde sjukhusvård, hans skadeläge är dock oklart.

Stockholmspolisens presstalesperson Ola Österling meddelar på torsdagen att polisen har en god bild av vad som hände under mordkvällen.

– Vi har extrapatruller ute i lokalsamhället för att tillsammans med resurser från Södertälje kommun besvara frågor och förhoppningsvis minska den oro som ett brott av denna karaktär skapar, säger Ola Österling.

På torsdagseftermiddagen kommer en minnesstund att hållas för barnen i Alla Helgons kyrka i Södertälje. Den är öppen för alla och ingen föranmälan behövs. Då kommer medarbetare från kyrkan och kommunens krisstödjare att finnas på plats.

Läs mer: Sorg på barnens skola: ”Fokus på att skapa trygghet”

Share.
Exit mobile version