Ser ni några teman i bidragen som skickas in?

– Det är väldigt mycket Loreen. De har anammat att ligga och dansa på golvet eller de långa naglarna. Sedan är det inte ovanligt att folk lägger in allvarligare ämnen i sångerna. Att de beskriver läget i Ukraina eller andra konflikter.

Varför ska man besöka Revy-SM, och varför är Revy-SM viktigt?

– Det här är ju inte bara en revy, utan det är ju en revyfestival. Vi umgås på kvällarna och har trevligt. Dessutom kommer det vara seminarier. Amanda Lind (tidigare kulturminister, reds.anm.) ska prata om kultur mer i allmänhet, och både lokala medier och Kulturrådet kommer för att diskutera hur media speglar den lokala kulturen. Diskussioner har kommit upp om att lokalmedia bara skriver om etablerade artister som spelar långt från lokalsamhället, i stället för att bevaka det som händer här. Vi vill också lyfta fram Norrland under den här festivalen, eftersom vi anser att det ofta glöms bort. Därför är våra föreläsare härifrån.

Vad är det bästa med revy?

– Det är en väldigt bra plantskola för folk som har intresse av att stå på scenen. Flera etablerade artister har börjat sin bana i revy – Robert Gustafsson var till exempel en av de första som fick Bosse Parnevik-stipendiet som delas ut i samband med Revy-SM. Även Andreas T Olsson började med revy. Sen är det ju roligt – och i vissa tider är det mer viktigt än något annat att få folk att glömma hur verkligheten verkligen är.

Share.
Exit mobile version