Det har bara handlat om när MFF skulle säkra det allsvenska guldet och länge såg det ut att ske redan i den 27:e omgången. Men guldfesten får vänta ett tag. 7 738 åskådare på Hitachi Energy arena fick se VSK och MFF spela 1–1.

Erik Botheim gav MFF ledningen med 1–0-mål i den 16:e minuten. Han tog vara på en retur efter skott från Hugo Bolin och det stora jublet bröt ut hos den stora tillresta MFF-klacken bakom målet.

– Det var bara att springa och slå in den, säger Erik Botheim i Max i paus.

Efter en halvtimmes spel blev det upprörda känslor när hemmalagets Matteo Ahlinvi drogs omkull innanför straffområdet. Solklar straff tyckte de flesta, men domaren hade ryggen mot händelsen och avvärjde.

– Det är en av de mest solklara straffarna i allsvenskan i år, säger fotbollsexperten Pär Hansson i tv-sändande Max studio.

Tabelljumbon Västerås SK har under säsongen varit med spelmässigt i många matcher och jagade en kvittering i andra halvleken. MFF hade svårt att freda sig och i den 65:e minuten dundrade Pedro Ribeiro in kvitteringen till 1–1.

Direkt efter målet flyttade Malmö FF upp spelet och Isaac Kiese Thelin var nära att nicka in ledningsmålet i den 72:a minuten.

Men det var ett Västerås SK i desperat poängbehov som gick för segern. Men matchen slutade 1–1.

– Andra halvlek är inte tillräckligt bra. Men det är inte bara att åka till Västerås och vinna. Även om de ligger i botten har de förlorat många jämna matcher, säger MFF:s Anders Christiansen till Max.

Malmö FF ligger nu elva poäng före Hammarby och Djurgården som på söndagen möts på Tele2 arena. MFF får därmed vänta ett tag till på sitt fjärde guld på fem år.

Ett oavgjort resultat i derbyt betyder guld för Malmö FF – eller mästare i kavaj som det brukar heta. Måndagen den 26 oktober väntar sedan IFK Göteborg på hemmaplan.