Manchester City vann Premier League förra säsongen, och Manchester United vann FA-cupen efter finalseger mot just City. Således fick de båda regerande mästarna mötas i Community Shield på Wembley.

Då bjöds det på en match med gott om målchanser. Både Citys mittfältare James McAtee och Uniteds anfallare Marcus Rashford hade skott som prickade stolpen. Dessutom fick United-kaptenen Bruno Fernandes ett drömmål bortdömt för offside.

I slutskedet av matchen hettade det till rejält tack vare två inhoppare:

Först: Alejandro Garnacho – nybliven Copa América-mästare med Argentina – placerade in 1–0 till United med åtta minuter kvar.

Sedan: Bernardo Silva nådde högst på ett inlägg och nickade in 1–1 för City med en minut kvar.

Matchen gick därför till straffläggning där både Citys Bernardo Silva och Uniteds Jadon Sancho fick se sina straffar räddas. När sedan Uniteds Jonny Evans sköt sin straff högt över kunde Manuel Akanji avgöra för City.

Därmed har City vunnit säsongens första pokal.