Cecilia Chatterjee-Martinsen beskriver situationen för barnen i Gaza som horribel.
– Det har blivit värre än katastrofalt.
Rädda Barnen är en av organisationerna som är på plats i krigszonen.
Inte mycket av samhället fungerar, det är ett kaos där bomber faller och människor inte bara har flytt en gång utan sju, åtta gånger.
– Barn dör av undernäring nu. Sjukvården fungerar inte och människor saknar tillgång till rent vatten på många ställen, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen.
Rädda Barnens insats riktar in sig på det allra mest livsavgörande.
– Det handlar om att ge rent vatten, mat, filtar, madrasser och kläder.
Människor trycks in i de byggnader som finns kvar, eller sover på gatan med sina barn. Antalet barn som helt saknar familjemedlemmar ökar.
– Det som var det värsta vi kunde se, har blivit än värre, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen.
Hon menar att ett av de största problemen nu är att mat, mediciner, bränsle som behövs till vattenreningsverk och annan hjälp inte släpps in i Gaza. Det är Israel som kontrollerar alla gränsövergångar.
– Det är olika regler varje gång man kommer till gränsen om vad som får komma in och inte. Och det är olika från gränskontroll till gränskontroll. Här behöver ju världssamfundet verkligen trycka på Israel. Det är ett brott mot krigets lagar att inte möjliggöra för humanitär hjälp, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen.
Det här har lett till att barn saknar mediciner och att sjukvårdspersonal tvingas amputera skadade barn utan att ge smärtlindring.
– Båda våra hälsokliniker har väntat i fyra månader på mediciner. När det inte finns tillräckligt med smärtstillande så tvingas man göra operationer utan, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen.
Sidas humanitära chef Jakob Wernerman bekräftar bilden av att det är svårt att få in hjälp i Gaza. Dels på grund av gränsövergångarna och check-points och dels för att det är en krigszon med sönderbombade vägar, byggnader och ständiga krav på evakueringar.
– Det är den svåraste situationen i Gaza sedan oktober. Det är få ställen i världen som är värre att leva i just nu, säger Jakob Wernerman.
Sverige har hittills i år bidragit med 579 miljoner kronor i humanitärt stöd till Gaza, jämfört med 810 miljoner förra året.
– Den samlande bedömningen av FN är att Gaza behöver 3,4 miljarder dollar. Den 27 augusti hade man fått in 1,6 miljarder dollar. Det är alltså en kraftigt underfinansierad humanitär respons. Så ser det i de flesta kriser, men här är min största oro att det faktiskt inte går att nå fram med den hjälp som finns, säger Jakob Wernerman.
Hela Gazas befolkning är i behov av humanitärt stöd. Just nu är ett polioutbrott bland barn oroande.
– Det är en indikation på att samhället helt har kollapsat. Risken av olika vattenburna sjukdomar som kolera ökar också eftersom tillgången till rent vatten är begränsad, säger Jakob Wernerman.
Fakta.Svenska stödet till Gaza
Totalt i år har 579 miljoner kronor gått till Gaza i humanitärt bistånd. 119 av dem som har betalats ut av Sida och 560 miljoner direkt från regeringen.
Stödet går bland annat till organisationer som delar ut mat, vatten, sjukvård, nödboende och bidrar till olika skyddsåtgärder.
Uppskattningsvis har 40 000 palestinier i Gaza dödats i kriget mellan Israel och Hamas.