1) Mobbningen.

På tal om att inte få sticka ut inom idrotten. Den mobbning australiska Rachael ”Raygun” Gunn fått utstå efter sitt udda framträdande i breaking under OS i Paris är bara sorglig. Okej, hon ville imitera en känguru. Det orkar folk hata henne för.

2) Citatet.

”Responsen har varit arg, hemsk och inte bara riktad mot mig. Energin och ilskan folk lägger ner på det här är oroväckande”, sade Gunn i en tv-intervju i veckan.

3) Medieskuggan.

I den sportflod som är sommar-OS är det inte givet vad som blir stort efter ett tag. Det var inte många promille av journalisterna i Paris som märkte ”Raygun” när hon tävlade.

4) Byxfärgen.

En förklaring till raset för de svenska landslagen i fotboll måste vara färgen på byxorna. Man behöver inte vara stilfundamentalist för att lida av den helgula dräkten.

5) Fotbollsspråket.

Har aldrig hört så många engelska floskler flyga kors och tvärs i en svensk tv-sändning som när Viaplay-gänget laddade för matchen i Baku. Och det utan Tomasson vid en mikrofon.

6) Floskeltoppen.

Hade jag hört någon i sändningen säga ”rise to the occasion” en gång till hade jag behövt leta i skåpen för att hitta något lugnande att börja tugga på.

7) Språkinnovatören.

Förra året fick Hammarbys Jusef Erabi räkmacka att bli mackräka i en intervju. Nu fick Gustav ”32 landskamper” Svensson heta Gustavsson efter matchen mot IFK Göteborg.

8) Språkförklararen.

Samuel Dahl skäms över videon han spelat in för nya klubben Roma där han förklarar svenska uttryck som att ”glida på en räkmacka”. Det ska han verkligen inte göra.

9) Fotbollssegern.

Det absolut roligaste som hänt i idrottsvärlden i veckan var att San Marino vann sin första tävlingsmatch i fotboll. 1–0 mot Liechtenstein. San Marino har försökt sedan 1990.

10) Fotbollsskadan.

Croix Bethunes succésäsong i den amerikanska damligan fick ett abrupt slut när hon skulle kasta en boll som start på en basebollmatch. I kastet skadade hon ett knä.

11) Tennisfebern.

US Open slår publikrekord men tennisfebern i Queens har en baksida. En rutinerad åskådare säger till NY Times att årets upplaga är som Black Friday på ett stort varuhus.

Läs mer:

Johan Esk: Fjanterierna hade inte behövts – de tio sekunderna hade allt

Share.
Exit mobile version