Världsfyran Zverev blir något att bita i direkt för spanjoren som brottats med skador de senaste åren – och som så sent som i förra veckan var osäker på om han skulle komma till start i Paris.

Med 14 titlar – ingen har vunnit fler – i Franska mästerskapen går Nadal in i sin sista turnering på Roland Garros oseedad sedan han sjunkit ned till 276:e plats på tennisens världsrankning.

Det gjorde att han riskerade att stöta på en toppspelare redan i första matchen i årets andra grand slam som börjar på söndag.

Nadal och Zverev möttes i semifinal så sent som 2022. Då tvingades tysken bryta matchen på grund av en allvarlig fotskada. Nadal har 7–3 i möten mot tysken som kommer i strålande form efter seger i Rom i förra veckan.

Spanjoren, som fyller 38 i nästa vecka, har bara förlorat tre matcher i Franska öppna.

I damernas singelturnering väntar möjligen ett högintressant möte mellan regerande vinnaren, polskan Iga Swiatek och fyrfaldiga grand slam-vinnaren, japanskan Naomi Osaka, redan i den andra omgången.

Världsettan Swiatek inleder mot en kvalspelare medan Osaka tar sig an italienskan Lucia Bronzetti.

Osaka har rasat ned till 134:e plats på rankningen. Hon har aldrig lyckats ta sig förbi tredje omgången i Paris.

Swiatek går in i turneringen med målet att vinna tredje raka titeln, något ingen gjort sedan belgiskan Justine Henin 2005, 2006 och 2007. Lyckas polskan sällar hon sig till trion Chris Evert, Steffi Graf och Henin att ha fyra titlar i Franska mästerskapen.

Läs mer: Stjärnan Coco Gauffs uppmaning: Gå och rösta

Share.
Exit mobile version