Ingredienser.Nana Gandolfos polpettes i tomatsås

4–6 portioner

Polpettes:
500 g nötfärs
50 g riven parmesanost
1 dl vitt vin
2 msk finhackad bladpersilja
2 msk brödsmulor av dagsgammalt bröd
olivolja att steka i
salt och peppar

Tomatsås:
500 g plommontomater
2 msk olivolja
en nypa bikarbonat
en nypa strösocker
en nypa salt

Till servering:
spagetti
riven parmesanost

1. Tomatsås. Börja med att blanchera tomaterna. Koka upp vatten, skär ett kryss i båda ändarna av vardera tomat. Lägg tomaterna i det kokande vattnet. När skalet börjar släppa är det dags att ta upp dem och lägga dem i isvatten.

2. Dra av skalet på tomaterna. Finhacka tomaterna, lägg i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp. Tillsätt olivolja, bikarbonat, socker och salt. Låt sjuda på svag värme i cirka 30 minuter, tills tomaterna kokat ihop till en sås.

3. Polpettes. Blanda köttfärs, parmesanost, vin, persilja och brödsmulor till en smet.

4. Forma med fuktade händer smeten till avlånga köttbullar. Stek dem i olivolja så att de får fin färg.

5. Lägg köttbullarna i tomatsåsen. Servera med spagetti och riven parmesanost.

Läs mer: I den handskrivna receptsamlingen bevarar Sofia Wood mat och minnen – fyra recept

Share.
Exit mobile version