Rangers vann med 3–2 efter att Artemij Panarin blott 1.43 in i förlängningen vinklade in den avgörande pucken på ett mycket elegant sätt, mellan sina egna ben.

– Jag är så himla glad och fylld av känslor just nu. Jag kan inte riktigt förklara målet. Jag antar att jag inte riktigt fattade vad som hände. Men det var i alla fall skönt att se pucken gå i mål, säger matchhjälten till NHL:s hemsida.

Svenske Rangersstjärnan Mika Zibanejad hade, som i tidigare slutspelsmatcher, ett finger med i segerspelet. Han noterades för en assist i period två när Chris Kreider kvitterade till 1–1 efter att Jake Guentzel gett Carolina ledningen med 1–0 tio minuter in i första akten.

Rangers leder nu med 3–0 mot Carolina i kvartsfinalserien som spelas i bäst av sju matcher.

Senare under natten till fredag spelades även den andra kvartsfinalen mellan Dallas och Colorado.

Där blev det Dallasseger med 5–3 efter en stor finländsk show.

Miro Heiskanen slog till med två mål fram till 3–0 som senare skulle bli 4–0 innan den andra perioden ens startat. Colorado stod dock för en rejäl upphämtning i den sista perioden och kom tillbaka till 4–3, men i slutskedet kunde Dallas säkra segern när nästa finländare, Esa Lindell, satte dit spiken i kistan med matchens sista mål.

Därmed är matchserien utjämnad till 1–1 i matcher.