I höstas skickade Nordkorea cirka 11 000 soldater till Ryssland, där de sattes in i striderna i den ryska regionen Kursk, som ukrainarna gick in i i somras.
För att skaffa sig en bild av hur nordkoreanerna strider har tidningen New York Times pratat med ukrainska soldater och befälhavare samt amerikanska försvarstjänstemän och militäranalytiker. Tidningen har även tittat på en video från den ukrainska militären som visar nordkoreanska attacker.
Tanken ska ha varit att nordkoreanerna skulle ansluta sig till de ryska trupperna, men i själva verket opererar de som separata styrkor med olika språk, utbildning och militär kultur.
Även om de nordkoreanska soldaterna huvudsakligen tillhör specialtrupper används de som vanliga fotsoldater. De tilldelas egna anfallsområden och skickas in i vågor om 40 soldater eller fler. Till skillnad från ryssarna har de nästan inget stöd av pansarfordon. De pausar heller inte för att omgruppera eller dra sig tillbaka när de lider stora förluster, utan fortsätter röra sig över minerade fält under kraftig beskjutning.
När soldaterna har tagit en position försöker de inte säkra den, utan drar sig tillbaka och lämnar över den till ryska förstärkningar – sedan förbereder de sig för ett nytt anfall.
– Det känns som att de kom hit specifikt för att dö, och det är de själva medvetna om, säger den ukrainska befälhavaren Oleksii till New York Times.
Nordkoreanerna uppges även använda sig av sina egna soldater som lockbeten för att skjuta ned drönare. Om de skadas allvarligt ska de ha fått instruktioner om att utlösa en granat för att undvika att tas tillfånga levande.
Enligt överstelöjtnant Johan Huovinen, som är lärare på Försvarshögskolan, har man knappt sett någon effekt av nordkoreanerna på slagfältet.
– Det är inte någon större skillnad mot ryssarnas i den typen av anfall som har genomförts. Ryssarna har ju nästan inga stridsfordon över huvud taget i den här regionen.
Men baserat på drönarbilder rör sig nordkoreanerna inte i någon militär struktur, utan mer som en klunga.
– Jag får uppfattningen att de inte verkar vara så välutbildade. De saknar uppenbarligen helt erfarenhet av den här typen av strid, där drönarna är så pass dominerande. Både den ukrainska och ryska sidan har lärt sig hotet och faran.
Huovinen tycker även att det verkar vara väldigt lite samarbete mellan nordkoreanerna och ryssarna.
– Initialt använde man folk från den asiatiska delen av Ryssland som instruktörer för att utbilda nordkoreanerna. Sedan vet man inte om instruktörerna har varit med och lett nordkoreanerna i strid, eller om de har skickats iväg för att lösa sin egen uppgift. Om man får gissa lite skulle jag säga att nordkoreanerna har fått göra sitt på egen hand.
Han känner inte igen uppgifterna om att nordkoreaner används som lockbeten för drönare.
– Men det skulle man väl kunna föreställa sig, i den råa världen som ändå är där på slagfältet.
Hur lätt är det att samarbeta om soldaterna har olika språk, utbildning och militär kultur?
– Det skulle jag säga att de inte kan. De har inget sätt att kommunicera med varandra.
Läs mer:
Stridsvagnar slås ut – ryska styrkor byter taktik
Ryssarnas nya sätt att rekrytera soldater