Mannen, som är i 40-årsåldern, är del av en större grupp som av åklagaren beskrivs som populär i en subkultur där män frivilligt amputerar sina penisar. Sammanlagt har gruppen kastrerat 58 personer, rapporterar The Guardian.

Den norska medborgaren beskrivs av åklagaren som gruppens ledare och ”förste manipulatör”, med uppdrag att hitta sårbara offer som kunde övertalas att delta i de extrema ritualerna. Han deltog själv i minst 29 fysiska kastreringar.

Den ”storskaliga, farliga och extremt oroande” brottsligheten pågick mellan 2017 och 2021. Den bestod bland annat av att offrens testiklar krossades, penisar skars av och lemmar frystes.

Procedurerna sändes mot betalning på norrmannens hemsida. Sammanlagt tittade över 22 000 personer på filmerna och mannen tjänade runt 300 000 pund, motsvarande runt fyra miljoner kronor, på brottsligheten.

För att få personer att gå med på kastreringarna lovades offren en andel av intäkterna. Det yngsta offret var 16 år gammalt vid brottstillfället.

Domstolsdokumenten visar att mannen även sålde mänsklig vävnad och enligt åklagaren finns det ”tydliga bevis” för att mannen ätit delar av sina offer. Han deltog också själv i ritualerna. Ett av klippen visar hur en av mannens medhjälpare använder en röd kökskniv för att skära bort delar av hans kropp, skriver BBC.

Mannen kallade sig själv för ”eunuckmakare”, har erkänt flera brott och sade i sitt försvar att han ville ”sätta ett leende på folks läppar”.

Ett av offren sade i rätten att han ”förtrollades” av mannen när de först träffades men senare förstod att han behövde hjälp från psykiatrin och inte en ”grändkirurg”.

– Jag inser att jag litat på fel person och att han i själva verket är en galning, sade offret, enligt BBC.

Den norska mannen dömdes till livstids fängelse på torsdagen. Ytterligare sex personer dömdes samtidigt till mellan fyra och tolv års fängelse vardera.

Åklagare Caroline Carberry säger till BBC att psykisk sjukdom inte kan förklara mannens agerande.

– Vi menar att en diagnos – om en sådan en finns – kan förklara varför han gick med på att stympa sin egen kropp, men det förklarar inte varför han han gjorde en lukrativ affär av att lemlästa andra.

Läs mer:

Brittisk barnamördare överklagar livstidsdom

AI-genererade porrfilmer och bilder kriminaliseras i Storbritannien

Share.
Exit mobile version