Team Thorengruppen har blivit en maktfaktor inom innebandyn på damsidan. Allt som oftast är de omöjliga att besegra.

Pixbo IBK har fått känna på just detta mest av alla. De har förlorat tre raka SM-finaler och i år blivit slagna i både Champions Cup och Svenska cupen. Men Pixbos Klara Loneberg, 24, tror att det är dags för ett maktskifte nu.

– Det känns avslappnat och tryggt. Vi vet vad vi ska göra, och alla är väldigt sugna på att gå ut och vinna, säger hon.

Vad är det som gör Thorengruppen så bra?

– Det är spetsen. De har duktiga spelare som är väldigt effektiva och behöver inte skapa så många lägen för att göra mål. De är snabba, ettriga och jobbiga att möta. Så det gäller att vi är ännu snabbare, ettrigare och jobbigare för att vi ska kunna vinna.

I de tidigare finalmötena har Pixbo haft svårt att hålla nivån uppe genom hela matcherna. Men i Svenska cupen-finalen förra året lyckades Mölnlyckelaget ta en sällsynt vinst mot Thorengruppen.

– Det är väldigt skönt att ha med sig att det går att vinna över dem i en final. Men samtidigt vet vi att det är ett jättebra lag vi möter och att det verkligen krävs en topprestation över tre perioder för att det ska gå.

– Men alla i laget är överens om att vi ska göra allt för att vinna i år, säger hon.

Har ni något hemligt vapen?

– Vi har ett väldigt starkt duellspel och om vi är jobbiga där så tror jag att vi kommer få övertaget.

I semifinalserien ställdes Pixbo mot Rönnby och det blev en tajt historia som gick hela vägen till en femte och helt avgörande match.

– Jag tror det är en väldigt bra match att komma ifrån. Det var en bra förberedelse och vi har fått träna på att spela jämna matcher som betyder mycket.

Hon själv är en poängstark forward som gjorde 34 poäng på 24 matcher i grundserien och hoppas kunna bidra med avgörande spets i finalen.

– Det har varit lite upp och ned den här säsongen. Jag har inte haft de jättehöga peakarna som jag haft tidigare säsonger. Men jag hoppas att det kommer på riktigt nu.

Share.
Exit mobile version