Bilderna från jakten 1994 har blivit tv-historia. Miljontals människor världen över kunde följa i direktsändning hur den vita Forden förföljdes av poliser i timmar innan den amerikanska fotbollsstjärnan OJ Simpson slutligen kunde gripas i sitt hus i Brentwood. Misstänkt för mordet på exhustrun Nicole Brown Simpson och hennes vän Ron Goldman, brott som han friades för i rätten men senare blev skadeståndsskyldig för i ett civilmål.

Den 10 april avled OJ Simpson, 79 år gammal, efter en tids cancersjukdom. Hans tidigare agent, Michael Gilbert, som äger den ikoniska bilen säger att han redan hade planer på att sälja Forden under 2024 eftersom det nu är 30 år sedan den världsberömda polisjakten ägde rum, rapporterar The Guardian.

– Innan OJ dog tänkte vi att det här är året vi säljer den. Vem vet om vi fortfarande lever vid 35, eller 40-årsjubileet, säger han.

Det senaste budet på den vita stadsgipen var enligt Gilbert 750 000 dollar, motsvarande drygt 8,2 miljoner kronor. Nu hoppas han på ”åtminstone det dubbla”.

Share.
Exit mobile version