Det var hemmalaget som inledde målskyttet när Maja Green förvaltade den straff Piteå tilldelats, efter att domaren ansåg att bollen tagit på AIK:s Rojas Flores hand.

AIK kunde kvittera kort därpå via 17-åriga Annika Svensson, efter en fin framspelning av Villemo Dahlqvist.

I slutminuterna av första halvleken gjorde Piteå både 2–1 och 3–1, vilket var ställningen i halvtid. Målen stod Ásla Johannesen respektive Josefin Johansson för.

Efter drygt 70 minuter utökade Emma Viklund för Piteå, och AIK kunde reducera minuten därpå genom Rojas Flores.

I 75:e minuten gick Piteå återigen upp i en tremålsledning när Johansson gjorde sitt andra mål i matchen.

Ännu en reducering till 3–5 kom i 83:e minuten för bortalaget, den gången från inhoppande Emma Engström.

Närmare än så kom inte AIK, som därmed ligger kvar på nedflyttningskval i tabellen.

Den målrika matchen sågs av 3 180 personer på plats på LF Arena.