Tips.Vårmeny

Välkomstdrink och tilltugg:

Orange Ginger beer cocktail
Pizza bianca med mozzarella och salvia

På buffébordet:

Tryffelmarinerad sparris med rostade kikärter
Citron- och myntamarinerade lammfärsspett
Smashed potato med rostad lök och ramslöksmajonnäs
Fetaostpaj med tsatsiki och oliver
Vattenmelonsallad med honungsvinägrett och valnötter

Dessert:

Eton mess med rabarberkompott och pistaschmaränger

Orange Ginger beer cocktail

Inled med en läskande cocktail. Garnera den gärna med blommor, till exempel körsbärsblommor och snåla inte med isen.

• Läs hela receptet här

Pizza bianca med mozzarella och salvia

Skär de nygräddade pizzorna i bitar och servera som drinktilltugg.

• Läs hela receptet här

Tryffelmarinerad sparris med rostade kikärter

En matig grön rätt. Det går bra att byta ut parmesanosten mot någon annan lagrad ost. Spara spadet från kikärterna – det kan användas i vegomajonnäsen.

• Läs hela receptet här

Smashed potato med rostad lök och ramslöksmajonnäs

Frasig potatis med en len och fluffig grön majonnäs passar bra till vårens alla rätter. Majonnäsen är vegansk och görs av kikärtsspad, aquafaba.

• Läs hela receptet här

Citron- och myntamarinerade lammfärsspett

Så många härliga smaker ryms i den här rätten. Spetten serveras med mhamara, en kryddig paprika- och valnötsröra, som passar perfekt till den smashade potatisen.

• Läs hela receptet här

Fetaostpaj med tsatsiki och oliver

Till den krämiga fetaostpajen passar det bra att servera en grekiskt inspirerad sallad, oliver och tsatsiki.

• Läs hela receptet här

Eton mess med rabarberkompott och pistaschmaränger

Eton mess är britternas svar på marängswiss. En klassisk Eton mess innehåller alltid jordgubbar.

• Läs hela receptet här

Tips.Så planerar du

2 dagar före

Baka maränger.
Gör glassen.
Koka rabarberkompott.

1 dag före

Gör ramslöksmajonnäsen.

Gör mhamara.

6 timmar innan

Koka sparris, fräs lök, rosta kikärter.

Koka potatisen.

Tillaga lammfärsspett och häll på marinad.

Gör tsatsiki.
Grädda pajen.

1 timme innan

Gör pizzadeg och låt den jäsa.

Blanda salladen till pajen.

Strax före servering:

Kavla ut och grädda pizzan.

Rosta potatisen.

Lägg sparrissalladen.

Värm eventuellt lammfärsspetten och lägg upp med mhamara.

Värm eventuellt pajen och toppa med sallad.

Servering:

Blanda drinken och servera.

Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!

Share.
Exit mobile version