Det var på måndagskvällen som polisen larmades till området runt Allhelgonagatan på Södermalm. Utanför en salong låg en man på marken. Mannen, som var i 40-årsåldern, hade skottskador och personer på plats utförde livräddande åtgärder, men mannens liv gick inte att rädda. Polisen spärrade av stora delar av området då vittnen uppgav att de sett en misstänkt gärningsperson fly i en viss riktning.

En person frihetsberövades samma dag misstänkt för inblandning i mordet. Åklagare Marina Chirakova är dock förtegen om det finns fler än en som är frihetsberövad.

– Det jag kan säga är att det finns frihetsberövade, men hur många de är eller om det är en eller två eller fler kan jag inte säga, säger hon.

Polisen säger att utredningsläget är känsligt och därför vill man inte gå ut med några detaljer om de som är frihetsberövade eller brottsrubricering.

”Vi tittar alltid på kopplingar till nätverkskriminalitet i den här typen av ärenden men det är inget vi vill slå fast i nuläget”, skriver polisens presstalesperson i ett mejl till DN.

En boende i närheten uppger för DN att polisen är vid mordplatsen nu på tisdagen och att de fortfarande söker vittnesuppgifter och pratar med personer på platsen.

Läs mer:

Man död efter skottlossning på Södermalm – en gripen

Nu kan stockholmarna larmas om skjutningar

Share.
Exit mobile version