Polisinsatsen vid Northeastern University i Boston skedde på lördagsmorgonen, enligt universitetet som sade att ”ondskefulla antisemitiska slagord” varit en del i protesten.

Universitetet hade därför begärt understöd av polis, skriver man i ett uttalande på medieplattformen X.

Universitetsrådet vid Columbia University på Manhattan har beslutat att lärosätets ledning ska granskas för hur den har hanterat protesterna, som bland annat rör Israels agerande i kriget mot Hamas i Gaza.

Elever och anställdas rättigheter kan ha kränkts, heter det. Även den ”akademiska friheten” ska ha inskränkts, rapporterar The New York Times.

Minouche Shafik, universitetets högsta ansvariga, har varit i blåsväder för hur hon hanterat de pro-palestinska demonstrationerna. Hundratals studenter har gripits sedan protesterna inleddes i förra veckan, och Shafik har tidigare sagt att ”alternativa lösningar” kan behövas för att avhysa demonstranterna.

Vid en rad andra universitet i USA har liknande upprop hållits till stöd för folket i Gaza. Samtidigt har judiska studenter vid flera lärosäten uttryckt oro och rädsla på grund av antisemitiska inslag under vissa av protesterna.

Share.
Exit mobile version