Läs också: DN:s Saga Cavallin om att Flashback har enats om hur en äkta carbonara ska göras
Äkta carbonara
Kanske en av de mest missförstådda – och misshandlade –rätterna i världshistorien. Fläsket, osten, pepparen och förekomsten av grädde diskuteras flitigt men det finns en annan viktig ingrediens.
• Läs hela receptet här
Äkta bearnaisesås
Det finns oändligt många varianter av bearnaisesås. För ett perfekt resultat finns det flera saker att tänka på. Tove Nilsson avslöjar felet många gör.
• Läs hela receptet här
Äkta toast Skagen
Bland det festligaste man kan servera för vissa, för andra en rosa gegga som ligger i delidisken. Originalet kan vi tacka Tore Wretman och kallskänkan Karin Chädström för. Men det receptet är kortare än du tror.
• Läs hela receptet här
Äkta wienerschnitzel
Frasig, gyllenbrun och stor som ett elefantöra. En wienerschnitzel ska stekas i rikligt med klarnat smör för att undvika att bli bränd av mjölkproteinet i smöret. Men det är en annan sak som utmärker en äkta wienerschnitzel.
• Läs hela receptet här
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!