Ställningen var 1–0 till Chelsea inför den avgörande semifinalen på Stamford Bridge i ett regnigt London.

En match där svenskorna Johanna Rytting Kaneryd startade för Chelsea och Fridolina Rolfö för Barcelona.

I den första halvleken tog Barcelona ledningen genom Aitana Bonmatí. 26-åringen dundrade iväg ett avslut som via en Chelsea-touch ställde målvakten Hannah Hampton.

I den andra halvleken tvingades Chelseas Kadeisha Buchanan lämna planen efter att ha fått två gula kort – och Barcelona tryckte på rejält för ett mål.

Något som till slut skulle ge resultat.

Bonmatí trycktes omkull i straffområdet och fick straff. Fram klev Rolfö och placerade distinkt in 2–0 i matchen. Ett mål som blev avgörande i dubbelmötet som således slutade 2–1.

Barcelona ställs nu mot vinnaren i dubbelmötet mellan Lyon och Paris Saint-Germain i finalen som spelas i Bilbao, Spanien, den 25 maj.

Zecira Musovic och Nathalie Björn satt kvar på Chelsea-bänken hela matchen.