Det var dock Trelleborg som inledde målskyttet när Sofie Rewucha kom fri och genom ett fint avslut kunde sätta 1–0 i 18:e minuten.

Fem minuter senare kunde Ria Öling kvittera, och sen rann det i väg för Rosengård.

I halvtid var ställningen 6–1 efter ett äkta hattrick av Öling samt mål av Olivia Holdt, Emilia Larsson och Rebecca Knaak. Holdt gick i och med sitt mål upp i ensam skytteligaledning.

– I dag blev det jag som fick göra mål och assist, så det var kul, sade Öling i Viaplay i halvtid.

I andra halvlek blev Sofie Bruun Bredgaard, som meddelat att hon ska lämna Rosengård, tvåmålsskytt efter mål i 50:e och 69:e minuten.

Rosengård drar ifrån i toppen av tabellen, efter att Häcken spelat oavgjort mot Kristianstad under söndagen, och leder nu med nio poäng. Hammarby är trea på 30 poäng.