Läs även Hanna Olvenmarks tips: ”Att göra saker själv blir nästan alltid billigare”
Potatis- och ajvarpiroger
Matiga små piroger fyllda med smakrik ajvar- och potatisröra är praktisk mingelmat som går fint att förbereda. Blir det några över är det bara att stoppa dem i frysen.
• Läs hela receptet här
Två goda röror
Eget fröknäcke, kruditéer och goda röror är ett trevligt inslag på festen. Testa att göra egen hummus – på kikärtor eller gråärtor – och en smakrik paprikaröra.
• Läs hela receptet här
Fröknäcke
Att baka eget bröd är ett riktigt bra sparknep. Och känns lyxigt!
• Läs hela receptet här
Potatissallad med belugalinser och citrondressing
Belugalinser håller formen bra när de kokas och har en fin, lite nötig smak. Blanda dem i potatissalladen för lite extra textur. Potatissalladen blir dessutom matigare.
• Läs hela receptet här
Vit pizza med potatis och kronärtskockskräm
Kronärtskockskrämen och toppningen kan förberedas om du vill baka pizzan i sista sekunden. Men den kan också serveras ljummen m logistiken är svår att få till.
• Läs hela receptet här
Vill du ha mera tips på mat, dryck och krogar? Eller dela med dig av egna tankar och favoriter? Gå med i DN:s Facebookgrupp Snacka om mat och krog!